Publiekssymposium 2017_Niki Korteweg

       engels lumc logo blauw engels jpg 768


boekcover bannerwebsite 1024x379'
Eet slim! Krachtvoer voor een beter brein' door dr. Niki Korteweg

 

Een goede concentratie, een dijk van een geheugen, een soepel denkvermogen - dat willen we allemaal wel, en liefst tot in lengte van jaren. Gelukkig zijn er veel manieren om ons brein scherp te houden en het te wapenen tegen de effecten van stress en veroudering. Maakt het ook uit wat je eet? Wetenschapsjournalist en neurobioloog Niki Korteweg zocht het uit tijdens haar persoonlijke zoektocht naar manieren om haar brein optimaal te laten werken. Welke voedingsstoffen heeft je brein echt nodig? Kun je met eten je denkprestaties aanscherpen? Moet je zuivel en koolhydraten laten staan of juist niet? Hoe zit het met chocolade, rode wijn en superfoods? In haar lezing scheidt ze de onzin van de feiten.

Niki Korteweg is wetenschapsjournalist en neurobioloog. Ze schrijft onder meer voor NRC Handelsblad en nrc.next, Psychologie Magazine en Science Centre NEMO. In april verscheen haar boek ‘Een beter brein. Kan hersenwetenschap ons slimmer maken?’ bij Uitgeverij Atlas Contact. Daarin beschrijft ze haar ontdekkingsreis aan de frontlinie van de hersenwetenschappen naar bewezen manieren om onze hersenen te verbeteren - nu, en in de toekomst. 

 

 

 

 

 

Share us